Category

Hoe een ergonomische stoel lichamelijke kwalen kan verlichten

Heb je wel eens last van pijntjes na te lang achter je bureau zitten? Zo ja, dan ben je niet de enige. Volgens de American Chiropractic Association hebben bijna 31 miljoen Amerikanen op enig moment rugpijn. En een groot deel van die rugpijn kan worden toegeschreven aan een slechte houding en onjuiste ergonomie.

Een manier om die rugpijn wat te verlichten is investeren in een ergonomische stoel. Ergonomische stoelen zijn ontworpen om de natuurlijke kromming van je ruggengraat te ondersteunen en je te helpen een goede houding aan te nemen tijdens het zitten. Naast het verlichten van rugpijn kunnen ergonomische stoelen ook nek- en schouderpijn helpen verminderen en de bloedsomloop verbeteren. Als je veel achter een bureau zit, is een ergonomische stoel een waardevolle investering.

Hoe kies je een ergonomische stoel?

Niet alle ergonomische stoelen zijn gelijk. Als je een ergonomische stoel zoekt, moet je een paar dingen in gedachten houden. Ten eerste is verstelbaarheid belangrijk. Je moet de hoogte van de stoel zo kunnen instellen dat je voeten plat op de grond staan en je knieën in een hoek van 90 graden. Zoek ook een stoel met verstelbare armleuningen, zodat je je armen comfortabel kunt laten rusten tijdens het typen. Zorg er ten slotte voor dat de stoel lendensteun heeft; dit helpt je onderrug te ondersteunen en voorkomt pijn.

Het instellen van de stoel

Als je eenmaal een ergonomische stoel hebt gevonden die aan je behoeften voldoet, is het belangrijk om te leren hoe je hem goed instelt. De Mayo Clinic heeft een handige gids samengesteld voor het instellen van een ergonomische stoel. Als je deze richtlijnen volgt, haal je het meeste uit je stoel en verminder je het risico op aandoeningen aan het bewegingsapparaat.

Als je veel tijd aan een bureau zit, of dat nu voor je werk is of voor school, is het belangrijk om een ergonomische opstelling te hebben. Een ergonomische stoel is een onderdeel van die opstelling en kan een grote bijdrage leveren aan het verminderen van pijn. Als je een ergonomische stoel zoekt, zoek er dan een die verstelbaar is en lendensteun heeft. Neem bijvoorbeeld een kijkje op Spinalis. Als je je stoel eenmaal hebt, volg dan de afstellingsgids van de Mayo Clinic voor goed gebruik. Door deze stappen te nemen houd je je lichaam gezond en vrij van onnodige pijn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.